De la idee la business inteligent, cu ADA


Descoperă primul asistent virtual pentru programe de finanțare online.



De la idee la business inteligent, cu ADA


Descoperă primul asistent virtual pentru programe de finanțare online.

ADA, primul asistent virtual în programe de finanțare, care ajută antreprenorii

ADA este primul asistent virtual pentru programe de finanțare, dedicate companiilor, pe care îl poți întreba orice și oricând informații despre accesarea fondurilor europene și naționale, relevante pentru afacerea ta.

ADA este un sistem inteligent evolutiv care se dezvoltă continuu, pe măsură ce interacționează cu tine. Dacă un utilizator a adresat o întrebare și nu a avut un răspuns complet, ADA învață din fiecare conversație, iar noi ramânem alături de tine să îți răspundem la orice nelămurire.

În mai puțin de 10 minute, poți afla informații despre opțiunile de dezvoltare a afacerii, cu finanțare din fonduri europene sau naționale.

Avantajele ADA

DISPONIBILITATE 24/7

Disponibil 24/7 pentru a răspunde întrebărilor tale cu privire la programele de finanțare dedicate antreprenorilor din România

 

UȘOR DE UTILIZAT

Deschizi fereastra de chat, completezi informațiile solicitate de ADA și la final primești informații utile cu privire la programele de finanțare care sunt adecvate pentru situația descrisă de tine

Despre programele de finanțare

Programele cu fonduri europene și naționale sunt surse pentru finanțarea afacerii tale. Informează-te cu ajutorul ADA despre oportunitățile disponibile pentru afacerea ta sau scrie-ne direct la adresa fonduri.europene@bcr.ro.

Vrei să dezvolți proiecte europene?

Contactează-ne

 

Granturi

Granturile sunt forme de ajutor financiar nerambursabil pentru companii, fiind împărțite pe domenii stabilite drept strategice de către Comisia Europeană sau de către alți finanțatori. Majoritatea fondurilor este alocată în prezent către domenii precum: eficiență energetică, digitalizare, dezvoltarea afacerii, creșterea competitivității, cercetare sau pentru sprijinirea antreprenorilor într-un context dificil macro-economic.

Programe cu garanții

Sunt programe prin care poți accesa credite pentru realizarea de investiții și/sau credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către fondurile de garantare.

Vrei să știi care sunt toate sursele de finanțare a unei afaceri?

ADA are peste 40 de programe de finanțare și oferă suport antreprenorilor în identificarea celor mai relevante programe de finanțare, susținute atât din fonduri europene, cât și din fonduri naționale.
Companiile pot afla, în scurt timp, dacă pot aplica la programele cu garanții de stat (IMM Invest Plus, Rural Invest, Agro IMM Invest Plus, IMM Prod Plus, Garant Construct, Innovation) sau granturi (PNRR, Programe Regionale, POIM-Programul pentru Eficiență Energetică, POC 4.1.1 etc).

La BCR, îți oferim sprijin și consultanță pentru accesarea fondurilor europene și a tuturor tipurilor de finanțare pe care ți le punem la dispoziție.

Cum te ajută echipa BCR?

1. Pachet cont curent & onboarding

Dacă ai capital propriu, prin care îţi poţi susţine investiţiile din planul de afaceri şi doreşti doar un cont pentru încasarea finanţării, prin bancă, trebuie să îţi deschizi un cont curent şi un cont special pentru derularea proiectului, cont în care vei încasa grantul nerambursabil la finalul implementării proiectului.

2. Credit pre-finanțare / credit-punte

În anumite programe, companiile trebuie să utilizeze fonduri proprii pentru realizarea cheltuielilor din bugetul proiectului. În cazul în care nu deține aceste fonduri, cea mai bună soluție este accesarea unui credit de pre-finanțare de la BCR.

3. Credit pentru co-finanțare

Majoritatea programelor de finanțare solicită prezentarea unei co-finanțări, care poate varia în funcție de criteriile stabilite de finanțator. În plus, unele programe acordă punctaje importante, de obicei maxime, acelor proiecte care își asumă co-finanțarea. Poți apela cu încredere la un credit de co-finanțare acordat de BCR pentru implementarea proiectului tău.

4. Consiliere în pregătirea proiectului

Cum pregătești un proiect pentru a accesa surse de finanțare? Pentru că suntem parteneri în toate inițiativele importante și relevante pentru antreprenori, ți-am pregătit o serie de ghiduri care să te ajute în acest proces.

Vrei să pregătești un proiect ca la carte?

Inspiră-te din cursul gratuit dedicat programelor de finanțare de pe platforma BCR Scoala de Business, realizat de echipa BCR, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR N-E). Sau vezi câteva sfaturi utile, pe scurt, pentru afacerea ta.

Ghiduri practice pentru programele de finanțare

Credite IMM Invest

IMM PROD

Investiții pentru creșterea <br>rezilienței IMM-urilor

Granturi PNNR - eficiență <br>energetică în sectorul industrial

Programul Femeia <br>Antreprenor 2022

Programul Start-up Nation 2022

Ce informații sunt necesare pentru a primi un răspuns de la ADA?

Pentru a discuta eficient cu ADA îți sugerăm să ai la începutul discuției cu ADA mai multe detalii cu privire la:

  1. Firma pentru care dorești să obții finanțarea – este una care funcționează deja sau ai în vedere să deschizi un nou business?

  2. Dimensiunea întreprinderii – IMM sau întreprindere mare. Dacă nu știi categoria întreprinderii, ADA te va ajuta și veți afla împreună care este categoria întreprinderii tale utilizând mai mulți indicatori financiari

  3. Localizarea sediului firmei și a investiției pentru care dorești finanțare nerambursabilă

  4. Domeniul de activitate în care activează firma și cel pentru care cauți finanțare

  5. Descrierea sumară a proiectului pentru care dorești să obții finanțarea

  6. Informații cu privire la alte finanțări europene sau naționale obținute în trecut de către tine și/sau firmele tale

Acest chatbot este pus la dispozitia persoanelor care acceseaza pagina de internet www.bcr.ro strict in scopuri educationale si de marketing. BCR nu isi asuma nicio obligatie, raspundere sau responsabilitate fata de orice persoana cu privire la continutul informatiilor puse la dispozitie prin intermediul chatbot-ului, respectiv nu isi asuma nicio declaratie si nu da nicio garantie (expresa sau implicita) cu privire la corectitudinea, acuratetea sau forma actualizata a informatiilor transmise prin intermediul chatbot-ului. BCR nu va putea fi tinuta raspunzatoare fata de orice persoana in niciun moment si pentru nicio dauna sau pierdere (inclusiv pierdere de profit) nascute direct sau indirect din calitatea informatiilor transmise prin intermediul chatbot-ului sau din utilizarea in orice mod a sau intemeierea in orice mod pe aceste infomatii. Orice persoana care decide sa acceseze orice program de finantare sau un produs al BCR este responsabila pentru luarea independenta a acestei decizii, pe baza propriilor sale analize sau, unde considera necesar, folosind expertiza juridica, financiara sau tehnica a unor consultanti externi independenti selectati de el. In luarea deciziei de a accesa orice programe de finantare sau de a incheia orice contracte, orice astfel de persoana nu se va baza pe nicio informatie tranmisa sau pusa la dispozitie prin intermediul chatbot.