Programul Mastercard Pay & Get Rewards din Romania


Regulamentul Programului pentru desfășurarea Campaniei („Regulamentul”) se adresează exclusiv Instituțiilor Emitente participante

1. Introducere – MASTERCARD EUROPE SA, cu sediul în Chaussee de Tervuren 198 a, Waterloo, Belgia, nr. de înregistrare a societății 0448.038.446 („Societatea Mastercard”), în calitate de persoană juridică de drept străin, introduce în România Programul Mastercard Pay & Get Rewards („Programul”), în colaborare cu Instituția Emitentă.

Instituția Emitentă răspunde de realizarea Programului pe teritoriul României și va avea atribuțiile și obligațiile prezentate în prezentul document.

Societatea Mastercard stabilește următorul Regulament al Programului pentru Instituțiile Emitente participante.

Programul începe la 15 iunie și se încheie la 15 septembrie 2023 (data limită pentru plata cashback-ului fiind 30 septembrie 2023).

Programul se derulează pe teritoriul României, in mijloacele de transport in comun din orasul Timisoara.

Regulamentul se publică pe site-ul: www.mastercard.ro , unde va putea fi accesat pe toată durata Programului, într-un mod care să permită stocarea și reproducerea Regulamentului de către Instituția Emitentă, care are obligația să ajusteze Regulamentul și să-l pună la dispoziția Titularilor Cardurilor emise de Instituția Emitentă („Regulamentul Instituției Emitente”).

2. Definiții – În cuprinsul acestor Termeni:

„Cont” înseamnă contul atașat Cardului (dacă există) deschis pe numele Titularul Cardului emis de Instituția Emitentă.

„Acord” înseamnă acordul dintre Titularul Cardului emis de Instituția Emitentă și Instituția Emitentă cu privire la emiterea Cardului.

„BIN” înseamnă numărul de identificare bancară.

„Card” înseamnă cardul de debit sau credit Mastercard) emis pe numele unei persoane fizice, care are inscripționată marca Societății Mastercard și care a fost emis de către Instituția Emitentă. Cardul nu înseamnă carduri Maestro emise de către o bancă sau altă instituție de efectuare a plăților.

„Cashback” înseamnă o tranzacție de creditare care se află la dispoziția Titularul Cardului emis de Instituția Emitentă, în conformitate cu acest Program.

„Plata/Plati               Eligibilă(Eligibile)” înseamnă orice Plati efectuate direct in mijloacele de transport in comun – autobuz, tramvai si vaporetto – din orasul Timisoara (cod de categorie comerciant -MCC- 4111).:

„În scris” înseamnă orice comunicări scrise, inclusiv în format electronic (cum ar fi mesajele electronice).

„Instituția Emitentă” înseamnă banca sau altă instituție de efectuare a plăților care a emis Cardul, conform listei din Anexa 1:

„Titularul Cardului emis de Instituția Emitentă” înseamnă persoana fizică pe numele căreia Instituția Emitentă a deschis Contul.

„Societatea  Mastercard”  înseamnă societatea MASTERCARD EUROPE SA.

„Program” înseamnă programul de loialitate Mastercard Pay & Get Rewards din Romania, care permite câștigarea de cashback în urma efectuării Platilor Eligibile.

„Site” înseamnă pagina de internet care poate fi accesată la adresa www.mastercard.ro.

3. Înscrierea și Cashback-ul (Bani înapoi) – prin efectuarea Platii Eligibile, în cursul Programului, Titularul Cardului emis de Instituția Emitentă are dreptul să participe în cadrul Programului. Prin acceptarea Regulamentului Instituției Emitente, Titularul Cardului emis de Instituția Emitentă va fi eligibil pentru stimulentul de marketing (cashback), în conformitate cu Regulamentul Instituției Emitente.

Cardurile utilizate in mijlocul de transport la plata calatoriei intre 15 iunie și 15 septembrie 2023 beneficiază de un cashback in limita a 4 lei per cashback. Valoarea totala a cashback-lui per card pe perioada campaniei este de 12 lei.

Societatea Mastercard nu va fi răspunzătoare pentru pierderile sau daunele intervenite ca urmare a interacțiunii dintre Titularul Cardului emis de Instituția Emitentă și Comerciantul sau Instituția Emitentă național(ă) și/sau transfrontalier(ă) în legătură cu Achizițiile Eligibile. De asemenea, Societatea Mastercard nu își asumă nicio răspundere în legătură cu obligațiile sau pierderile de orice fel în legătură cu Programul, prezente sau viitoare, și oricare ar fi natura acestora.

Societatea Mastercard nu va fi răspunzătoare pentru garanțiile Platilor Eligibile, aceasta având calitate de terț în cadrul tranzacțiilor efectuate.

Regulamentul se aplică numai raporturilor dintre Mastercard și Instituția Emitentă. Instituției Emitente îi revine obligația de a elabora Regulamentul Instituției Emitente, pe baza acestui Regulament. Regulamentul Instituției Emitente va respecta toate cerințele legale aplicabile și va fi pus la dispoziția Titularilor Cardurilor emise de Instituția Emitentă.

Deși Societatea Mastercard depune eforturi rezonabile ca să se asigure că informațiile de pe acest Site sunt exacte și actualizate, acestea pot prezenta inadvertențe sau greșeli de redactare. Societatea Mastercard își rezervă dreptul de a face modificări, corecturi și/sau îmbunătățiri cu privire la informații, în orice moment, fără notificare prealabilă. Societatea Mastercard nu dă garanții sau declarații în ceea ce privește exactitatea informațiilor și nu își asumă niciun fel de răspundere sau responsabilitate pentru erorile sau omisiunile din conținutul Site-ului.  Accesul  la  Site  și  utilizarea conținutului acestuia se face pe răspunderea și pe riscul utilizatorului.

Societatea Mastercard nu își asumă niciun fel de responsabilitate și va fi exonerată de răspundere în legătură cu ofertele care constituie Achiziții Eligibile, prezentate de Comercianții naționali sau transfrontalieri creditați de Titularul Cardului emis de Instituția Emitentă și nu va fi parte în litigiile referitoare la/în legătură cu acestea. Societatea Mastercard are dreptul să ia toate măsurile necesare (cum ar fi, dar fără a se limita la, excluderea din Program, cu informarea ulterioară a Participantului), în caz de tentativă de fraudare a sistemului, în caz de abuz (de exemplu, dar nelimitativ, în cazul unor solicitări repetate de returnare) al produselor neconfirmate de către Comercianți, în caz de neîndeplinire a condițiilor de înscriere în Program, de înscriere anterioare și a condițiilor din timpul înscrierii) sau în cazul oricărei alte tentative care ar putea afecta imaginea sau costurile acestui Program.

4. Participare – Pentru a participa în cadrul Programului, Titularii Cardurilor emise de Instituția Emitentă trebuie să respecte clauzele Acordului și acest Regulament, dar și Regulamentul Instituției Emitente, iar Cardul cu care s-au înscris în Program Titularii Cardurilor emise de Instituțiile Emitente trebuie să fie valabil. În cazul în care Cardul este anulat sau blocat de către Instituția Emitentă a Cardurilor Titularilor, participarea în cadrul Programului poate fi suspendată. Societatea Mastercard    poate    revoca participarea Titularului Cardului emis de  Instituția  Emitentă  în  cadrul Programului și poate anula orice cashback care a fost deja câștigat (cu excepția cashback-ului care a fost deja achitat în Contul Titularul Cardului emis de Instituția Emitentă), dacă Titularul Cardului emis de Instituția Emitentă nu respectă acest Regulament sau Regulamentul Instituției Emitente.

5. Informații – Titularul Cardului emis de Instituția Emitentă poate verifica Cashback-ul prin orice modalitate pusă la dispoziție de Instituția Emitentă (de exemplu, în mod nelimitativ, prin mobile banking, internet banking, extras de cont în format electronic).

6. Suspendarea drepturilor de a beneficia de cashback – În anumite situații, este posibil ca Titularii Cardurilor emise de Instituția Emitentă să piardă drepturile de a beneficia de cashback.

Cashback-ul poate fi anulat imediat, dacă intervine una dintre următoarele situații:

  • Titularii Cardurilor emise de Instituția Emitentă încalcă clauzele Acordului cu Instituția Emitentă
  • Titularii Cardurilor emise de Instituția Emitentă încalcă una dintre prevederile acestor Termeni

În cazul în care Titularii Cardurilor emise de Instituția Emitentă încalcă Acordul, acest Regulament sau Regulamentul Instituției Emitente, Instituția Emitentă va notifica Titularului Cardului emis de Instituția Emitentă anularea cashback- ului sau suspendarea dreptului de a beneficia de cashback.

7. Sistarea participării –Închiderea Contului sau a Cardului echivalează cu dorința Titularului Cardului emis de Instituția Emitentă de a sista  participarea în cadrul Programului. Oricând pe durata Programului, Societatea Mastercard are dreptul să sisteze participarea Titularului Cardului emis de Instituția Emitentă în cadrul Programului.

8. Finanțarea Programului – Finanțarea cashback-ului se face în limitele bugetului Programului in valoare de 250.000 RON.

9. Modificări și reziliere – Societatea Mastercard poate aduce orice modificări acestui Regulament, în orice moment. Aceste modificări vor fi postate pe Site. Modificările intră în vigoare în termen de cinci de la data postării informațiilor relevante pe Site, cu excepția cazului în care pe Site există prevederi în sens contrar.

Mastercard își rezervă dreptul de a sista Programul în orice moment, fără a fi nevoie să-și justifice această decizie, și va posta un anunț în acest sens pe Site, cu cel puțin cinci zile anterior datei sistării Programului.

10. Nulitatea parțială a clauzelor – Dacă se constată că o clauză din acest Regulament sau o parte dintr-o clauză este ilegală, nulă sau inaplicabilă, clauza respectivă va fi eliminată din acest Regulament, iar ilegalitatea, nulitatea sau inaplicabilitatea acesteia nu va afecta forța juridică și aplicabilitatea oricăror altor clauze. Acest Regulament va înlocui toate acordurile, anunțurile și declarațiile anterioare cu privire la Program.

Dacă una dintre datele Programului contrazice sau vine în contradicție cu acest Regulament, acest Regulament va avea prioritate, în lipsa unor prevederi în sens contrar. Neexercitarea unor drepturi, de către Societatea Mastercard, în conformitate cu acest Regulament, nu echivalează cu o renunțare la acestea.

11.Legislația aplicabilă și limba contractului - acest Regulament a fost redactat în limba engleză și în limba română și se supune legislației României. În caz de discrepanțe sau inadvertențe, versiunea în limba engleză a acestui Regulament prevalează.

12. Dispozițiile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal se aplică în mod corespunzător.        Societatea Mastercard nu are nicio obligație de a calcula și de a reține impozitele aferente tranzacțiilor individuale utilizate în cadrul Programului.

13. Titularul Cardului emis de Instituția Emitentă este singurul care răspunde de recunoașterea sau nerecunoașterea Cashback-ului ca venit impozitabil și se obligă să depună toate eforturile pentru respectarea legislației naționale și a legislației UE în această privință, ținând cont de situația specifică în care acesta se află.

14. Prelucrarea datelor personale – titularul de card participant in Program este rugat sa consulte nota de informare a emitentului cu privire la prelucrarea datelor personale in scopul acestui program.