• Valoarea totală a bunurilor finanțate în 2016 a fost de 220,10 mil. euro
  • BCR Fleet Management a intrat în top cinci companii pe segmentul de leasing operațional
  • Profit net consolidat de 29,7 mil. lei în anul 2016 

București, 14 Martie 2017 – BCR Leasing IFN a încheiat, la sfârsitul lunii februarie, contractul cu numarul 100.000, marcând astfel un moment important în serviciul clienților săi. Contractul face parte dintr-o tranzacție mai mare și privește finanțarea unei semiremorci în valoare de 22.500 EUR iar titularul său este firma GV & Oprean Logistics, din Sebeș, jud. Alba.

„Ne face plăcere să marcăm și să depășim, începând de astăzi, această cifră rotundă care este o măsură a eforturilor noastre de a susține dorințele de dezvoltare ale antreprenorilor români. Pentru BCR Leasing, acest al 100.000-lea contract înseamnă un plus de încredere pe care ni-l oferă unul dintre cei 55.000 de clienți ai noștri, o confirmare a strădaniei noastre din ultimii ani de a aduce serviciile de leasing acolo unde se află clientul și în forma în care acesta și le dorește pentru afacerea sa”, a declarat Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing IFN, la semnarea contractului.

„Firmele grupului Oprean colaborează cu BCR Leasing din ianuarie 2007. În tot acest timp, am finanțat prin BCR Leasing investiții constând în achiziții de vehicule și echipamente, în valoare totală de 5.7 mil. euro. Am construit împreună un parteneriat bazat pe cunoaștere și încredere reciprocă iar intenția noastră este de a continua această bună colaborare și pentru alte investiții viitoare ale firmelor noastre”, a declarat Ion Oprean, Manager General al grupului Oprean.

În ultimii ani, BCR Leasing IFN a fost prezentă cu servicii de finanțare în toate sectoarele active ale economiei. Serviciile de leasing ale companiei au fost aduse mai aproape de client prin utilizarea atat a retelei de distributie a grupului BCR, precum și prin intermediul partenerilor (dealeri, brokeri, importatori etc.). Totodată, optimizarea continuă a fluxurilor interne și investițiile în infrastructura IT au scurtat timpul de răspuns la cererile de finanțare ale clienților. La aceste optimizări se adaugă dezvoltarea produselor oferite, pentru a răspunde cât mai bine necesităților de finanțare ale întreprinzătorilor.

IMM-urile își mențin și în 2016 o pondere de 84% în portofoliul de clienți al BCR Leasing IFN iar finanțările au fost acordate în principal către firme din transporturi (30%), comerț (24%), servicii (13%), producție (10%), construcții (10%), agricultură (6%), precum și în alte sectoare care au solicitat finanțari de vehicule și echipamente.

În 2016, valoarea totală a bunurilor finanțate de companie a fost de 220,10 mil. euro, în creștere cu 28% fața de anul precedent. În concordanță cu obiectivele asumate, cele mai însemnate creșteri au fost înregistrate pe segmentele de autoturisme (+40%) și vehicule comerciale ușoare (+78%), în timp ce vehiculele comerciale grele  au crescut cu 7% însa s-au menținut pe primul loc ca valoare a bunurilor finanțate. Finanțările pentru segmentul de leasing pentru echipamente au crescut cu 28% față de anul precedent.

Configurația portofoliului BCR Leasing IFN la finalul anului trecut cuprindea 80% leasing auto și 20% leasing pentru echipamente și utilaje. Finanțările pentru autoturisme au reprezentat aproximativ 25% din portofoliu, vehiculele comerciale ușoare 10%, iar vehiculele comerciale grele 45% din totalul finanțărilor companiei.

Profitabilitatea companiei a atins 27,3 mil. lei în 2016 iar activul total s-a majorat cu 27% comparativ cu anul precedent, ajungând la o valoare de 1,500 mil. lei, în timp ce ponderea expunerilor neperformante a continuat să se îmbunătățească de la 10,6% în 2015, la 9,5% în 2016. Veniturile totale ale companiei în 2016 au ajuns la nivelul de 178,7 mil. lei, iar cheltuielile totale la 151,4 mil. lei.

BCR Fleet Management, subsidiară BCR Leasing IFN, a intrat în 2016 în topul primilor cinci jucători pe piața de leasing operațional. Pentru BCR Fleet Management anul 2016 a reprezentat o continuare a trendului crescător din ultimii ani, rezultatele obținute depășind țintele de volum asumate. La finalul anului precedent, subsidiara administra o flota de 3.655 de vehicule, în creștere cu 25 % față de 2015. 73% din această flotă este administrată în regim „full service”.

„În fiecare an piața leasingului operațional câștigă un plus de maturitate. Clienții existenți conștientizeaza într-o masură din ce in ce mai mare beneficiile acestui produs. În egală măsură companiile care nu au apelat la acest serviciu până acum devin interesate – adresează întrebări, fac analize la care noi suntem bucuroși să răspundem sau să oferim informații. Creșterea ponderii segmentului full service este o consecință firească a conștientizării beneficiilor produsului, atât în rândul clienților existenți, cât și al celor noi”, a declarat Adrian Lacatuș, Director General BCR Fleet Management.

La finele anului 2016, activele companiei au continuat să crească şi au ajuns la 205 mil. lei, cu echivalentul a 65 mil. lei peste nivelul de la finalul anului trecut. Venitul din leasing operațional în 2016 a ajuns la 64,3 mil. lei, cu 61,9 mil. lei mai mult decât în anul precedent. Profitul net obţinut în 2016 a fost de 2,4 mil. lei.

Pentru 2017, BCR Leasing IFN își propune o creștere a vânzărilor peste media pieței, la toate categoriile de produse finanțate: autoturisme, vehicule comerciale, echipamente și utilaje.

***

BCR LEASING IFN S.A., companie membră a Grupului Banca Comercială Română, parte a ERSTE Group, înființată în 2001, oferă servicii de leasing financiar intern pentru achiziţionarea de autovehicule, flote, echipamente şi utilaje industriale, mașini agricole, aparatură medicală, etc. Prin subsidiara sa specializată, BCR Fleet Management, compania ofera, de asemenea, servicii personalizate de leasing operațional și management de flote pentru un număr extins de autovehicule și vehicule comerciale ușoare. BCR LEASING IFN S.A. deţine o largă reţea naţională prin care oferă servicii de finanțare şi un portofoliu important de clienţi, din toate sectoarele de activitate.

 


 

Pentru informații suplimentare:

Departament Dezvoltare Afaceri și Comunicare

BCR LEASING IFN

e-mail: marketing@bcr-leasing.ro