• Creditul de investiții a fost acordat societății Romcarton S.A., unul dintre cei mai importanți producători de ambalaje de carton din România
  • Noua fabrică va fi construită în Popești-Leordeni, după standarde de ultimă generație, în baza unei investiții totale de 27,5 milioane de euro 

București, 17 mai 2017 – Romcarton S.A., companie membră a Grupului Rossmann, unul dintre liderii europeni în producerea ambalajelor din carton ondulat, a contractat de la Banca Comercială Română un credit de investiții în valoare de 23,4 milioane de euro.

Facilitatea de credit a fost aprobată la începutul lunii martie și este folosită pentru construcția unei noi fabrici de carton ondulat în Popești-Leordeni, județul Ilfov, care se va întinde pe o suprafață de peste 3,4 hectare. Proiectul va fi finalizat până la sfârșitul anului 2017, investiția totală ridicându-se la 27,5 milioane de euro.

“Este un moment de referință în evoluția grupului nostru în România: construirea unei fabrici noi, mai mare, cu spații optimizate în jurul fluxurilor tehnologice, instalarea de utilaje moderne și implicit obținerea unui mediu de lucru îmbunătățit. Facem un pas natural în dezvoltarea noastră, care va duce la creșterea satisfacției clienților noștri, proporțional cu îmbunătățirea calității produselor și serviciilor livrate”, a declarat Paul-Henri Kohler, Director General al Grupului Rossmann România.  

“România are nevoie de astfel de proiecte, care confirmă încrederea investitorilor în industria locală și în potențialul de dezvoltare al economiei românești. Suntem pregătiți să oferim susținere și expertiză oricărei inițiative menite să contribuie la creșterea competitivității și la dezvoltarea sustenabilă a economiei”, a declarat Cătălina Porojan, Director Executiv Group Large Corporate BCR

Romcarton S.A. este primul producător de ambalaje de carton ondulat din Romania, având o experiență de aproape 30 de ani în industria de profil, iar clienții companiei provin din industria alimentară și a bunurilor de larg consum. Compania face parte din grupul european Rossmann, care mai deține în România și fabrica Ambro Suceava. La nivel mondial, Rossmann operează 25 de fabrici, dintre care 22 în Europa și 3 în Africa, cu o capacitate de producție de 500.000 tone de carton ondulat și 300.000 tone hârtie.

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,8 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 513 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.700 de angajați deservesc 15,9 milioane de clienți în cadrul a 2.700 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2016, Erste Group deținea active totale în valoare de 206,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,18 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,2%.

*  *

BCR - Comunicare Externă

Cătălin Ioniță, e-mail: georgecatalin.ionita@bcr.ro

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

 

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

 

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale