Bucureşti, 19 mai 2017 – Universitatea de Vest din Timișoara i-a acordat titlul onorific de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum președintelui executiv al Băncii Comerciale Române, Sergiu Manea. Distincția i-a fost conferită cu ocazia celebrării a 50 de ani de existenţă a Facultăţii de Economie și de Administrare a Afacerilor.

Este o imensă onoare să accept acest titlu din partea uneia dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România, așa cum este Universitatea de Vest. O instituție ce formează mai mult decât oameni, formează caractere, și alături de care regăsesc, în numele celor peste 7.000 de colegi de la BCR, aspirații comune: responsabilitate, potențial și, mai ales, încredere”, a declarat Sergiu Manea

Cu această ocazie, președintele BCR i-a îndemnat pe tinerii prezenți să ofere încrederea lor României.

“Credeți în voi și în colegii voștri! Diversitatea voastră de idei, atitutini, pasiuni sau locuri din care veniți - Timișoara, București sau Galați - poate transforma spațiul social în care trăiți astăzi.

Credeți în profesorii voștri! Să fii dascăl azi nu este deloc ușor. Dar menirea lor e să ne transmită cunoștințe și încrederea că se poate. Mai ales în momentele în care eșuați. Căci, da, veți eșua de multe ori în viață. Dar vă spun să aveți încredere, cei mai mari oameni au atins cele mai mari realizări fix dupa ce au înregistrat cel mai mare eșec.

România are nevoie mai mult ca oricând de oameni cu încredere în ei. Pentru că, într-o lume cu resurse finite, încrederea poate fi o resursă infinită”, a spus Sergiu Manea.

 

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,8 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 513 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.700 de angajați deservesc 15,9 milioane de clienți în cadrul a 2.700 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2016, Erste Group deținea active totale în valoare de 206,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,18 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,2%.

*  *

BCR - Comunicare Externă

Cătălin Ioniță, e-mail: georgecatalin.ionita@bcr.ro

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale