Concursul “Profesorii care ne dau încredere”, lansat de Banca Comercială Română pe 17 mai, pe pagina oficială de Facebook, a adunat mii de mesaje și reacții din întreaga țară, fiind înregistrate, la final, aproximativ 350 de înscrieri oficiale de profesori din toate județele țării. Mesajele trimise au fost extrem de emoționante, cei mai mulți elevi și studenți alegând să-și descrie profesorii, atât din perspectiva didactică, cât și din cea personală.

“Generații la rând și-au găsit drumul în viață avându-l drept model. Este un om dedicat, demn, corect care ne-a încurajat de fiecare dată, a corectat și îndreptat, formând nu doar elevi buni la fizică, ci în primul rând caractere”, a scris un elev din Alba despre profesorul său la fizică.

“Mirela mi-a fost atât profesor, cât și mentor prin atitudinea pe care a avut-o față de noi toți și prin ceea ce este ca om. M-a inspirat întotdeauna prin verticalitatea ei în a ne oferi aceleași drepturi tututor și prin felul în care ne provoca să ne uităm la realitate”, a povestit o elevă din Bacău despre profesoara ei de logică și psihologie.

“Noi, elevii, îi spunem Teach și se află la limita dintre profesor și unul dintre noi, pentru că e foarte departe de orice tipar educațional rigid. De aici pornește încrederea pe care o oferă elevilor săi sau elevilor în general: are o atitudine relaxată, e foarte deschis și, deși e într-o poziție de autoritate față de noi, nu e niciodată autoritar și privește, ascultă și susține ca un mentor (elegant, degajat, fără nevoia de a se impune)”, spune un elev din Iași despre profesorul său de limba engleză.

126 de profesori au fost selectați pentru a fi votați, în cea de-a doua etapă a concursului, câte 3 pentru fiecare județ din țară. Selecția a fost făcută de către o comisie a băncii, în baza unei jurizări ce a ținut cont de motivația oferită de autorii înscrierilor, calitatea actului didactic descrisă de aceștia și, nu în ultimul rând, probitatea morală și profesională a fiecărui profesor, așa cum reiese din înscrieri.
Votarea profesorilor se poate face până pe 5 iunie pe pagina oficială a băncii -Facebook.com/BCRRomania, prin intermediul aplicației disponibile aici – Secțiunea Concurs Profesori.

La final, BCR îi va premia cu 42 de premii a câte 1.000 de lei pe profesorii nominalizați care întrunesc cele mai multe voturi, exprimate în like-uri, câte unul pe fiecare județ al țării, urmând ca profesorul care s-a bucurat de cea mai mare susținere pe Facebook să fie recompensat cu 10.000 de lei.

Le urăm succes tuturor profesorilor înscriși în competiție!
Echipa BCR