• Facilitatea de credit a fost acordată Urgent Cargus pentru proiectele de dezvoltare ale companiei, inclusiv pentru refinanțarea împrumuturilor existente
  • Urgent Cargus este una dintre cele mai mari companii de pe piața de curierat din România, având 72 de centre și depozite și o flotă auto de 2.600 de mașini

București, 21 august 2017 – Creditul sindicalizat de tip club deal, în valoare de 134 de milioane de lei, a fost semnat în august, BCR având calitatea de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat și Agent de Documentare, Facilitate si Garanții, iar OTP Bank România cea de Aranjor Principal Mandatat.

Facilitatea de credit are o maturitate de 5 ani si a fost contractata pentru susținerea dezvoltării companiei Urgent Cargus, inclusiv pentru refinanțarea împrumuturilor existente.

Casa de avocatură Țuca, Zbârcea și Asociații a acționat în calitate de consilier juridic al băncilor creditoare, în timp ce compania beneficiară a fost asistată legal de Clifford Chance Badea.

 

Despre Urgent Cargus

Urgent Cargus, controlata de Abris Capital Partners, este una dintre cele mai mari companii din industria de curierat din România, operând 72 de centre și depozite și o flotă de 2.600 de vehicule (proprii si subcontractate), care transportă 32 de milioane de colete în fiecare an si peste 1,100 salariați.

 

Despre Abris

ABRIS Capital Partners este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity active in Europa Centrală și de Est (ECE), administrand capitaluri de peste €1.2 miliarde. Ȋnfiinţat în 2007, ABRIS urmareste să identifice şi să partenerieze cu companii dinamice şi de succes din ECE, contribuind cu capital şi expertiză de management, atât la nivel strategic, cât şi operaţional. Capitalul provine de la instituţii globale, precum fonduri suverane, fonduri de pensii, companii de asigurări şi institutii financiare. Perspectiva investitionala a ABRIS este una pe termen lung, fondul concentrandu-se pe tranzacţii în care obţine pachetul majoritar de actiuni. ABRIS operează prin intermediul echipelor de investiţii aflate in birourile locale din Varşovia şi Bucureşti.

 

Despre OTP Bank România

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,8 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 513 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.700 de angajați deservesc 15,9 milioane de clienți în cadrul a 2.700 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2016, Erste Group deținea active totale în valoare de 206,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,18 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,2%.

*  *

BCR - Comunicare Externă

Cătălin Ioniță, e-mail: georgecatalin.ionita@bcr.ro

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale