• Banca Comercială Română poate pune la dispoziție, în orice moment, conturi operaționale pentru plata defalcată a TVA, la solicitarea firmelor
  • BCR a deschis deja primele conturi dedicate, la cerere, iar in perioada imediat urmatoare va deschide conturi de TVA în mod automat tuturor companiilor plătitoare de TVA care operează prin bancă
  • Constituirea și administrarea conturilor, precum și efectuarea de plăți electronice și încasări prin ordin de plata sunt gratuite

București, 20 septembrie 2017 Banca Comercială Română (BCR) e pregătită să vină în sprijinul companiilor care optează pentru plata defalcată a TVA, conform noii legislații în vigoare.

“Suntem conștienți că eficiența operațională reprezintă unul dintre punctele-cheie ale oricărei companii care își propune să respecte legislația și, în același timp, să rămână competitivă. Credem că avem datoria să sprijinim firmele din România, motiv pentru care am investit un amplu efort de dezvoltare pentru operaționalizarea rapidă a unui pachet special pentru plata defalcată a TVA.

Nu vom percepe astfel niciun comision pentru deschidere și administrare sau pentru tranzacțiile electronice. Am deschis deja primele conturi, deci suntem pregătiți să o facem în orice moment”, a declarat Alexandra Pătrulescu, Director Executiv al Direcției Management Produse Corporate & Markets.

Oferta BCR pentru plata defalcată a TVA:

  • Zero lei comision la deschiderea contului
  • Zero lei comision de administrare
  • Zero lei pentru plățile electronice intra și interbancare (excepție comisioanele SENT si ReGIS)
  • Zero lei la încasările intra și interbancare prin ordin de plată

Excepție fac încasările prin cec sau bilet la ordin, precum și depunerea de ordine de plată la ghișeu, pentru aceste operatiuni aplicându-se aceleași comisioane specifice contului curent deținut de fiecare companie. Lista completă a comisioanelor aplicabile se regăsește pe pagina internet a băncii: www.bcr.ro

Pentru a facilita mai departe acest proces, BCR a ales să deschidă conturile de TVA oricând, la cererea companiilor. În perioada imediat următoare, acestea vor fi deschise și automat pentru toți clienții persoane juridice plătitoare de TVA, fără a fi nevoie de o cerere suplimentară din partea companiilor. BCR va comunica imediat codul IBAN și condițiile de funcționare aferente. Companiile vor avea dreptul să opteze pentru păstrarea contului sau renunțarea unilaterală la acesta în termen de 90 de zile de la comunicare, pe întreaga perioadă neaplicându-se niciun comision de deschidere sau de administrare.

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,8 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 514 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.700 de angajați deservesc 15,9 milioane de clienți în cadrul a 2.700 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2016, Erste Group deținea active totale în valoare de 206,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,18 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,2%.

*  *

BCR - Comunicare Externă

Cătălin Ioniță, e-mail: georgecatalin.ionita@bcr.ro

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale