• Accesul la metroul din București se poate face mult mai ușor, începând de astăzi, 14 noiembrie 2019, prin intermediul cardurilor bancare contactless Mastercard sau Visa, indiferent de banca emitentă;
  • Metrorex și BCR au instalat un sistem de plată ultra-modern la noii turnicheți montați în stațiile de metrou, care permite deschiderea porții de acces la simpla apropiere a cardului;
  • Plata cu cardul contactless este disponibilă, pentru moment, în stațiile de metrou: Pipera, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei 1 si 2, Piața Universității, Piața Unirii 1 si 2, Tineretului și Grozăvești.
  • Programul pilot se va derula pentru aproximativ 2-3 luni, urmând ca acesta să fie extins ulterior în toate statiile de metrou;
  • Prețul călătoriei cu metroul este  2,5 lei și nu presupune niciun comision suplimentar

București, 14 noiembrie 2019 – Metrorex și Banca Comercială Română au implementat noua soluție de plată cu cardul la 9 stații de metrou din Capitală, în cadrul unui program pilot. Sistemul ultra-modern, dezvoltat de BCR, este realizat la nivelul fiecărui turnichet de acces, utilizând tehnologii de integrare de ultimă generație, ceea ce face ca acceptarea la plată și deblocarea porților de acces de la turnicheți să fie extrem de rapidă.

Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitentă, după care vor primi înștiințarea de “Acces liber”. Costul unei călătorii rămâne același, 2,5 lei, și nu există comisioane bancare. În cazul în care un călător dorește să achite mai multe intrări cu același card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacție consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului și apoi să apropie cardul de semnul contactless.

Este realmente o bucurie să putem oferi călătărilor noștri, la cea de-a 40-a aniversare a Metroului bucureștean, un sistem de acces inteligent, ca parte integrantă a strategiei noastre de modernizare a condițiilor de exploatare. Metroul este un mijloc de transport rapid, dar noi credem că rapiditatea nu implică numai călătoria în sine, ci tot ceea ce înseamnă experiența cu metroul: de la intrarea în stație și până la sosirea la destinație. Eforturile noastre de îmbunătățire a acestei experiențe vor continua”, a declarat Mariana Miclăuș, Director General Metrorex.

Un oraș cu adevărat inteligent are nevoie, în mod obligatoriu, de acces simplu și modern la metrou. Soluția a fost construită, implementată și testată de colegii mei din BCR împreună cu echipele tehnice ale Metrorex, fiind rodul unui efort de aproape 12 luni. Suntem mândri să putem contribui la dezvoltarea sistemului de plată contactless, de nivelul unui smart city, la metroul din București”, a declarat Ciprian Nicolae, Manager de Proiect BCR.

“Gradul de bogăție al unui oraș nu se măsoară în numărul de mașini scumpe de pe străzi, ci în numărul persoanelor care preferă să circule cu transportul în comun. Așadar, ne bucurăm că am putut contribui la dezvoltarea unui sistem de plată pe măsura așteptărilor noastre de la un oraș inteligent, care nu numai că va contribui la creșterea calității vieții cetățenilor din București și a celor care ne vizitează, dar va ajuta, totodată, la reducerea nivelului de poluare.”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România.

Soluția propusă de BCR a fost construită având la bază arhitectura de funcționare reglementată de VISA și Mastercard, astfel încât orice card emis oriunde in lume sub însemnele celor două mărci să poata fi utilizat pentru plata călătoriilor.

Sistemul de plată contactless este disponibil în faza pilot în stațiile Pipera, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei 1 si 2, Piața Universității, Piața Unirii 1 si 2, Tineretului, Grozăvești, fiind accesibil la toate porțile de acces din aceste stații.

*  *

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 21 de centre de afaceri și 22 de birouri mobile dedicate companiilor și 482 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de bancomate - 2.000 de bancomate, 16.750 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajați deservesc 16,2 milioane de clienți în cadrul a 2.500 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2018, Erste Group deținea active totale în valoare de 236,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,79 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.

*  *

BCR - Comunicare Corporativă

Cătălin Ioniță, e-mail: catalin.ionita@bcr.ro, telefon: 0740.247.336

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Pentru detalii referitoare la produsele si serviciile BCR va rugam sa folositi urmatoarele modalitati de contact

InfoBCR

Web: www.bcr.ro

Email: contact.center@bcr.ro

Telefon: *2227, număr cu tarif normal apelabil din rețelele naționale fixe/mobile Telekom, Orange, Vodafone, RDS-RCS