Azi o avem alături de noi pe Ana Nicolescu (Mămica Urbană pentru cunoscători), într-un dialog autentic despre copii, bani și acceptare. În episodul următor, Ana ne învață ceva ce sigur ne dorim cu toții: să ne împrietenim cu banii.

Pe Ana o însoțește spiritul antreprenorial încă din școală, când făcea brățări din sfoară și le vindea colegilor. Apoi, primul salariu l-a primit în anul doi de facultate, când s-a angajat ca jurnalist. Și-a cumpărat rochii cu banii, dar acum are un plan bine pus la punct: strânge bani pentru pensie, ca să poată călători la bătrânețe. E de părere că trebuie să ne trezim financiar, ca popor și trebuie să renunțăm la gândurile „nu merit”, „nu pot să cer”, „nu știu să mă vând” sau la întrebarea „cine să vrea un podcast cu mine?” :)

Ce vei afla dacă asculți:

·         Dacă m-aș întoarce să-mi dau un sfat, ăsta ar fi: să pui întâi deoparte, apoi să vezi ce rămâne pentru distracție.

·         Optimismul și curajul meu țin de conștientizare și ancorare și de o educație financiară pe care nu am primit-o în copilărie.

·         De la părinții mei am învățat că trebuie să fii un foarte bun strateg și să știi să împarți banii foarte abil, încât să ai pentru tot ce ai nevoie.

·         Când începem să câștigăm primii bani, trebuie întâi să ne dăm seama care ne sunt preconcepțiile legate de ei, ca să știm să acționăm mai bine.

·         La grădiniță aveam un coleg care mă amenința cu un pistol de plastic să-i dau bani. Și-i dădeam.

·         E important să te întorci în copilărie și să identifici tot ce îți aduci aminte legat de bani și să vezi că unele frici ți se trag de acolo.

·         rog mereu pe Măriuca să plătească întreținerea, ca să vadă cât costă. Îi dau mereu mai mult, ca să calculeze și restul.

·         Fetele mele au trei plicuri pentru bani: unul pentru visurile mici, unul pentru visurile mari și unul pentru donații.